Header Ads

Bucurestiul printre blocuriRâvnind după căldură, m-am cuibărit într-un bloc de pe strada Doamnei. În mod surprinzător, acesta avea deschidere vizuală către bulevardul Elisabeta, respectiv palatul Adevărul și clădirea Romtelecom.


Cu un etaj mai sus, ajuns pe trasee în zig-zag prin labirintul blocului, vederea era mult mai cuprinzătoare. A apărut în peisaj si Hotel Cișmigiu cu palatul Universul.


Un cadru care, în opinia mea, reprezintă foarte bine Bucureștiul: un oraș plin de găuri negre.Ultimele etaje restaurate ale fostului Hotel Cișmigiu. 
Her ce s-a-ntâmplat?3 comentarii:

 1. Ce au facut cu acoperisul Hotelului Palace (refacerea si supraetajarea mansardei) este o crima de patrimoniu care a fost prea usor trecuta cu vederea in numele "modernizarii" si al "fatadelor dragute de epoca".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E hidos cand compari vechiul aspect cu cel de astazi. Schimbarea nu e vizibila din strada si cred ca au mizat pe asta pentru a mari spatiul. In fond, se vrea a fi o cladire veche modernizata.

   Ștergere
  2. E cam o cladire-surogat, intrucat "modernizarea" a insemnat demolarea interioarelor vechi, inclusiv a salonului de ceremonii de la parter, cu coloane masive de marmura. Da, comparand acoperisul din pozele vechi, e incredibil cum in epoca copy-paste nu au putut sa obtina replici fidele, daca tot s-au apucat de reconstructie.

   Ștergere

Copyright © 2009-2017 by Reptilianul Collective. Un produs Blogger.