Header Ads

Satul Seliștat


Conform datelor din 2011, în satul Seliștat sau Seligstadt din județul Brașov au mai rămas 178 de locuitori. Prima atestare istorică este datată din anul 1206, când „Selgestat” sau „Felix locus” se număra printre primele așezări ale sașilor din Transilvania, veniți din zona Rin-Mosel la chemarea regelui maghiar Gézá II. Astăzi, aici au loc diverse proiecte și tabere în jurul bisericii fortificate. De asemenea, pe site-ul www.seligstadt.ro/ro puteți găsi câteva variante de cazare în cazul în care doriți să vă petreceți timp în acest colț minunat de natură. 

Cred că este important să înțelegem că există șanse de a reclădi comunități în sate precum Mighindoala, Gherdeal, Felmer etc., atâta timp cât casele vor fi locuite de oameni de bună credință. Încurajez pe oricine care dorește să contribuie la asta și e conștient de resursele necesare și beneficiile rezultate, să cumpere case și să le locuiască. Și, nu în ultimul rând, să încurajeze și pe alții să facă acest lucru. Astfel, am creat mailul saxonhaus@gmail.com, cu scopul de a centraliza informațiile cu privire la casele de vânzare din satele slab populate, date care vor fi redirecționate către potențialii cumpărători.

În această vizită făcută în 2016, m-au interesat mai mult casele, majoritatea periferice. Astfel, las imaginile să vorbească despre relația lor cu natura, starea lor de degradare și potențialul de dezvoltare.

Fotografii aflate sub proprietate intelectuală Harsany Intellectual Ventures

Niciun comentariu

Copyright © 2009-2017 by Reptilianul Collective. Un produs Blogger.