Header Ads

Teatrul de vară Alhambra (CAPITOL)

Grădina Cinema Capitol se sufocă între două calcane înalte și acoperite de vegetație. O oază de liniște acoperită de copaci și tencuială gata să cadă. E trist să vezi cum începe să împartă aceeași soartă pe care o are Palatul Adevărul, cu care se învecinează. Este o molimă pe strada Constantin Mille. Niciun proiect de restaurare nu s-a agățat de locul ăsta, în ciuda atâtor inițiative de reînviere a locului prin diverse proiecții. 
Dincolo de asta, fostul Teatru de vară Alhambra - căci aceasta era denumirea inițială - se încăpățânează să existe prin lucrările de stucatură și cariatidele executate de sculptorul Spiridon Georgescu. Ele sunt singurele care mai oferă identitate teatrului construit în stil eclectic la începutul secolului al XX-lea după planurile arhitectului Nicolae Nenciulescu. 

Totuși, grădina cinema sau teatrul de vară beneficiază de statutul de monument istoric (cod LMI B-II-m-B-19202), lucru care probabil va conta la grăbirea unui proces urgent de restaurare. 


6 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 2. Salut! cum ai intrat acolo? E cineva care se ocupa si ar putea permite accesul? Trebuie vorbit cu cineva pentru asta? Mi-a venit o idee pentru finalul de toamna despre gunoiul dinauntru, ma intrebam cum oare as putea intra.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut Marius! Hai sa vorbim pe mail.
   reptilianul@yahoo.com (da-mi un semn)

   Ștergere
  2. Un loc superb tratat numai cu uitare! Păcat! Pe lângă neglijență, care la o adică poate fi scuzabilă, adăugăm o tonă de prostie. E vorba de trecutul nostru, iar atunci când nu avem grijă de el, riscăm să ne pierdem identitatea... Sper să ne trezim până nu e prea târziu! Felicităări pentru articol!

   Ștergere
 3. Would make a great open air cafe or bar! Just needs a clean up.

  RăspundețiȘtergere
 4. Acum se mai poate intra in locație? Pentru ca nu vreau sa mai am surprize cum am avut la sala omnia :(

  RăspundețiȘtergere

Copyright © 2009-2017 by Reptilianul Collective. Un produs Blogger.