Header Ads

Catacombele Brașovului (partea a doua)

Ne-am reîntors în Brașovul subteran. De data asta am explorat și a doua parte a buncărului săpat în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Aici am văzut adăpostul improvizat al unor oameni fără casă care, cândva, și-au tras chiar și curent electric. De aceea, în multe fotografii apar cabluri prinse de pereții tunelurilor. De asemenea, am reușit să fac o serie de măsurători care m-au ajutat să cartografiez toate rețelele subterane de sub Turnul Alb cu o precizie mult mai mare decât data trecută. (vezi prima parte)


11 comentarii:

 1. Astept si partea 3 cu tunelul de mers pe burta

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu folosesc tunelul de mers pe burta pentru abdomene pe canicula

  RăspundețiȘtergere
 3. Acuma că au dat pe teveu figura imbecilului ăluia de o crezut că face turism pe acolo, mi-am adus şi eu aminte de vremea când exploram catacombele astea fără nici o grijă şi cu un entuziasm mai dihai decât al tău :D
  Partea cu mersul pe burtă (spoiler alert) la dreapta de H duce la o cameră mică şi restul tunelului e zidit cu bolţari şi ţevi de beton perpendicular pe direcţia tunelului. Cine are minte să îşi dea seama unde continuă, n-o să insiste pe tema asta :D

  RăspundețiȘtergere
 4. Da. Tipul ala ex-politician politruc Arisanu a exploatat ilegal catacombele, macar trebuiau edilii sa faca muzeu.
  Si tevile alea de la tunelul sigilat cu boltari cred ca tineau de centrala, care foloseste abuziv o parte din catacombe.
  Eu intre timp am reusit sa intru si sa explorez tunelul din zona fostului cinematograf "Popular", tunelul poreclit "Tunnel gym" de catre unii care se tarau pe acolo sa isi "lucreze" bicepsii si pectoralii, tunelul este se pare ca face parte din catacombe deoarece contine 3 culoare largi, si capatul celalalt al tunelului sigilat cu teava si boltari, intr-adevar cand m-am tarat pe teava aia prin culoarele inguste desi de acolo sunt 2 tunele innacesibile (una e zidita complet) si una e prea ingusta si nu incap ce duce la acel zid langa tunelul H din catacombe, eu chiar am facut febra musculara la brate dupa atata efort ca dupa o sedinta la fitness la "Ursu Gym" din Racadau, tevile duc la centrala. Nu stiu ce rol au , ori sa incalzeasca , ori sa fie tunel pana in Bartolomeu sa iasa pe str. Lanurilor in grota astupata dupa demolarea unei case de tigani.

  RăspundețiȘtergere
 5. Inca ceva: din cauza acelui politruc de la teveu ca a exploatat abuziv catacombele, acum in tunelele principale nu se mai poate intra deoarece a montat o poarta metalica cu simbolul "Kronstag artmetal.ro" inchisa cu doua lacate. Intrarea prin padure este mult prea abrupta si e pericol de accidentare pe acolo.

  RăspundețiȘtergere
 6. Catacombele acuma sunt explorate cam in intregime: La tunelul dintre centrale la cotloanele de tarat greu accesibile, galeria prea ingusta s-a mai largit dupa ce multi bolovani au cazut intr-o groapa, facand accesibila partea "secreta" visavis de centrala. Asa ca la o tura de antrenament la gym gratis acolo, am reusit sa cobor in tunelul fost inaccesibil care a dus la un alt labirint de cotloane ca in catacombele de la Limanu care ducea in sfarsit la ultimul zid cu boltari si la restul catacombelor, mai erau pe traseu si alte tunele zidite.

  RăspundețiȘtergere
 7. Se pare ca au fost facute publice imagini pe internet cu zona noua explorata a catacombelor.
  Pe VIMEO cineva a facut doua filmulete cu niste catacombe intunecoase poreclite "Atlantida de sub Brasov", dar cred ca e exact zona asta de care am zis dupa cum am recunoscut tevile de beton, filmate de temerarul acela cu telefonul lui, si cum s-a chinuit sa se tarasca dar sa si filmeze pe acolo

  RăspundețiȘtergere
 8. noutati: am mai gasit niste dezvaluiri despre soarta catacombelor Brasovului: nu numai Primaria viza catacombele pentru distrugerea lor si a aleii Dupa Ziduri pentru un tunel rutier acum 4 ani plan criticat de cetateni si de forumul german si de sasi si abandonat, ca si niste membri de la institutul de cercetari ICPC ar vrea sa foloseasca tunelul cu tevile de beton si centrala din stanga pentru a face un accelerator de particule ca cel de la Magurele de langa Bucuresti. Se pare ca si teava de beton din catacombe si centrala sa fie construite tot cu acel scop de a se intemeia un mic accelerator de particule in Brasov pe vremea lui Ceausescu pentru dotarea fostului institut ICE (Institutul de cercetari electronice) care a avut sediu pe str. Ion Ratiu de langa str. Bisericii Romane inainte de Revolutie.
  De la asta s-ar putea si scorni legenda cu "Atlantida de sub Brasov" de catre emisiunea "Voi cu Voicu" de la ANTENA 3 si de utilizatorul YO6ITR care a facut publice clipuri cu grotele de sub Tampa zona Dobrogeanu Gherea si cu mina parasita "Grota Ursului - Cheile Tatarului" pe YOUTUBE care afirma ca sub Tampa ar exista un oras al viitorului numit "Psybient - Future Underground" cu tehnologie avansata si cu o masina a timpului.

  RăspundețiȘtergere
 9. Mai dar voi nu continuați să aberați ??? Alooo spuneti-va părerile personale in cercul vostru de prieteni.Aduceti dovezi palpabile și comentați filmările mele cu filmările voastre nu aiureli !!!

  RăspundețiȘtergere
 10. Singurele dovezi sunt pe VIMEO deja sunt doua clipuri postate "Atlantida de sub Brasov partea 1" si "Atlantida de sub Brasov partea 2" numai ca clipurile sunt greu de vizionat deoarece smart-ul care a filmat nu a avut blitz pentru videostreaming. Daca doriti o sa va trimit pe email pozele cu explorarea zonei de langa centrala.

  RăspundețiȘtergere
 11. Ceea ce zicea user-ul YO6ITR sunt povesti de adormit copii ca si legendele televizate e pe ANTENA 3. Dar si povestea cu acceleratorul de particule e SF. Si ca sa montezi acolo un dispozitiv ca cel din bunkerul Institutului de Fizica Atomica Magurele e mult prea scump si costisitor si ar afecta grav zona istorica a Brasovului, ca si tunelul rutier cu doua benzi de circulatie.
  Aberatiile cu acceleratorul de particule le-am gasit pe fake-news-urile de pe FACEBOOK.

  RăspundețiȘtergere

Copyright © 2009-2017 by Reptilianul Collective. Un produs Blogger.