Header Ads

Ansamblul rezidențial Evocasa Selecta
Evocasa Selecta este ansamblul rezidenţial din centrul Bucureştiului care face orice trecător să îşi întoarcă privirea, fiind o clădire unicat în peisajul arhitectural bucureştean. Însă, am ales să nu fiu un simplu trecător și am prins ocazia să privesc în interiorul clădirii cu arhitectură futuristă. Dincolo de paza asigurată permanent se află două parcări supraterană și subterană de tip Klaus, dar și suporturi pentru biciclete.


Am observat că, spre deosebire de alte ansambluri rezidenţiale noi, Evocasa Selecta oferă viitorilor proprietari de apartamente nu doar o locuinţă, ci un standard de viaţă. 


Clădirea de 10 niveluri cuprinde 77 de apartamente de 2, 3 sau chiar 4 camere, având la parter mai multe spaţii comerciale, iar la primul etaj spaţii de birouri. Este de remarcat faptul că faţada clădirii este realizată din piatră naturală, de la etajul 1 la 4, iar pereţi cortină cu tâmplărie de aluminiu. 


Pe scurt, caracterul exclusivist este creat de această fațadă curbată, ai cărei pereți-cortină conferă clădirii spiritul arhitectural contemporan.

Se pare că dezvoltatorul imobiliar Adama a realizat acest proiect într-o zonă atent aleasă. Ansamblul rezidențial Evocasa Selecta se află în imediata apropiere a Foișorului de Foc și la numai 2 paşi de principalele zone centrale de interes ale oraşului – Teatrul Naţional, Piaţa Universităţii și Piaţa Romană.


Când am intrat în clădire am observat holurile spațioase tapetate cu granit, marmură și împodobite cu oglinzi. Ele fac parte dintr-un proiect gândit special pentru a se distinge prin eleganţa arhitecturii şi luxul finisajelor. Cele 77 de apartamentele sunt de departe unele dintre cele mai dotate și cuprind finisaje de cea mai bună calitate - uși Pinum, tâmplărie din aluminiu Reynaers, parchet Berti, plăci ceramice Marazzi, obiecte sanitare Phillip Stark și, bineînțeles, căzi Jacuzzi.


Am rămas uimit de formele variate ale acestor apartamente, fapt pentru care fiecare pare diferit și compartimentat altfel. În orice caz, spațiile sunt mari și confortabile, iar cel mai mult mi-a plăcut că dispun de o vedere încântătoare către Foișorul de Foc (vezi primul articol), căci terasele sunt largi de până la 150 de metri pătraţi și poți observa lejer cele mai importante obiective din oraș.  

Ce-i drept, Evocasa Selecta se bucură și de recunoaștere internațională. În 2013, ansamblul rezidențial dezvoltat de Adama a obținut premiul Highly Commended Award la etapa europeană a bine-cunoscutei competiții International Property Awards, fiind singurul proiect rezidențial din România care a primit o astfel de distincție anul trecut.Web: http://www.evocasa-selecta.ro 
Adresa: Bd. Ferdinand nr. 58, Sector 2, Bucuresti 
Persoana de contact: Alina Necula, Head of Marketing & Sales Adama, 0728 109 907

3 comentarii:

 1. Draga Reptilianule,
  te urmaresc de ceva vreme, dar articolul asta este total deplasat in contextul general al postarilor tale. Cladirea prezentata e un monstru care distruge caracterul urban in zona. Nu ma asteptam din partea ta sa sustii asemenea proiect. Binenteles ca pentru a te intretine poti face poze de arhitectura comerciale, dar prieteneste iti recomand sa nu amesteci cele doua zone, ca-ti pierzi credibilitatea cladita pana acum...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Georgia Cristea,
   Îmi rezerv dreptul de a folosi anumite spații de pe blog strict pentru reclamă. Cititorul blogului are capacitatea de a selecta informațiile și articolele postate. Mulțumesc pentru sfatul prietenesc!

   Ștergere
 2. acum am citit postarea(2016), dar oricum, cred ca e o cladire interesanta, nu e un monstru intre bijuterii, sunt cladiri vechi si lipsite de simtul estetic in jurul ei, de fapt pare un diamant printre chilotii bunicii

  RăspundețiȘtergere

Copyright © 2009-2017 by Reptilianul Collective. Un produs Blogger.