duminică, 19 februarie 2012

sâmbătă, 18 februarie 2012

Diferenţe

Timpul îşi lasă clar amprenta asupra Palatului Adevărul. Aşa arăta intrarea în fosta tipografie în anul 2008 (foto stânga - sursa: norc.ro) şi aşa arată astăzi (foto dreapta).

adevarul norcb
Scan6

Cladire pe Covaci (2)

Aceeaşi clădire abandonată de pe strada Covaci. De data asta ziua. 

pano14 pano2 pano3 pano4 pano5 pano6 pano7 pano8 8 9 7 6 5 3

joi, 16 februarie 2012

Documentar - Palatul Adevarul


Vă prezint mai jos un documentar superb făcut de Alexandru Nicusor Matei despre Palatul Adevărul de pe strada Constantin Mille. Imaginile sunt de anul trecut şi arată parcă o clădire mai puţin părăsită decât este astăzi. Interiorul a fost golit ulterior, geamurile sparte şi zidurile dărâmate. Peisajul era şi continuă să fie cu adevărat dezolant. Acest filmuleţ redă, în schimb, aspectul clădirii din vara lui 2011. Vizionare plăcută! Fatada Palatului Adevarul

miercuri, 15 februarie 2012

Simboluri Masonice

Bucureştiul este plin de însemne masonice mascate de monumente sau pur şi simplu trecute cu vederea de pe zidurile unor vechi clădiri sau pietre memoriale. Cumva puterea din spatele simbolurilor de orice fel, pe care ele o reprezintă, este mai presus decât cea a oamenilor şi a promisiunilor lor. Acestea întruchipează idei, pe care mă încumet să le descriu ca fiind nişte fiinţe nemuritoare şi reci. 
11
Lângă Biserica Bulgară Sfântul Ilie se află o clădire anexă pe zidul căreia se pot observa simboluri masonice.
intrare masonica
Intrarea in sediul BCR din Str. Toma Caragiu reprezentand cele doua coloane prezente in templul masonic: Jachin si Boaz
7
Cimitirul Bellu Ortodox (Jachin si Boaz)
antonescu em
Harta Cimitirului Bellu Ortodox
r3bellu mason2 r7 6 5 10 11 9 4 serpi

Cladire pe Covaci


In seara asta am intrat din nou in imobilul de pe strada Covaci (http://reptilianul.blogspot.com/2011/07/imobil-abandonat-pe-str-covaci.html). Se pare ca zapada ne-a luat-o inainte si a ocupat o buna parte din spatiul interior. Este unul din locurile care incearca sa-ti dea fiori, mai ales noaptea, plus ca deplasarea in diverse corpuri ale cladirii este destul de ingreunata de nesiguranta podelelor de lemn. Am facut totusi cateva poze pentru a va arata pe scurt o parte din feelingul oferit de acest loc.


sâmbătă, 11 februarie 2012