Header Ads

Gandacii de la Universitate


La ora unu dimineaţa în ziua de 22 mai, de sub treptele Facultăţii de Istorie de la Universitate ieşeau colonii de gândaci care se plimbau nestingheriţi de-a lungul zidului clădirii. Un caz asemănător a avut loc şi în vara anului 2010 când, în doar câteva zile, mii de gândaci au invadat străzile Capitalei. Dar chiar dacă sunt mulţi, ei sunt inofensivi, spunea la acea dată doctorul în biologie Mircea Ciuhrii. (vezi articol). Cauza acestor invazii, spunea dânsul, este canicula.


O altă cauză ar fi sensibilitatea gândacilor la undele seismice, fapt pentru care se grupează în colonii şi îşi croiesc drumuri în afara teritoriilor lor. Un astfel de exemplu este dispariţia din 373 î.e.n a vechiului oraş grec Helike, care s-a scufundat sub valurile produse de un cutremur.


"Cu cinci zile înainte ca Helike să dispară, toţi şoarecii şi jderii şi şerpii şi centipezii şi gândacii şi orice altă creatură de acest gen din oraş au plecat pe drumul ce ducea spre Keryneia. Şi văzând oamenii din Helike acest lucru, s-au amuzat tare, nefiind în stare să ghicească motivul. După plecarea acestor creaturi, un cutremur s-a produs noaptea. Oraşul a fost inundat de un val imens şi Helike a dispărut, în timp ce zece vase spartane ce se întâmpla să fie ancorate au dispărut, împreună cu oraşul."Revenind în zilele noastre, aflăm că un cutremur cu magnitudinea de 5,8 s-a produs la ora 03:00 în Bulgaria, conform USGS, acesta fiind simţit uşor şi în România. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 9,1 kilometri iar epicentrul a fost situat la 24 kilometri vest de Sofia, conform site-ului USGS, citat de Mediafax.

Seismul a fost resimţit şi la Bucureşti.4 comentarii:

  1. 23 mai nu e maine ? ni se pregateste ceva ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Briciul lui Occam in actiune: sambata si duminica (19+20 mai) a fost zi de dezinsectie/deratizare la subsolul BCR-ului. Subsolurile comunica probabil prin canalizare...
    Hate to spoil it for you, dar nu-i nimic 'paranormal'in chestia cu gandacii.

    RăspundețiȘtergere

Copyright © 2009-2017 by Reptilianul Collective. Un produs Blogger.