Header Ads

Hotel Dunarea (Calea Grivitei 140)


7

Acum mai bine de jumătate de secol, Hotelul Dunărea era un loc tocmai bun pentru înnoptarea multor călători. Puşi pe fugă, aceştia rămâneau în oraş preţ de o zi, stabilindu-se la hotel, după care luau trenul spre următoarea destinaţie. Astăzi, când ieşi din Gara de Nord poţi observa o ditamai clădire ce îşi prevesteşte singură prăbuşirea, spre groaza câtorva trecători conștienți de pericolul care îi pândește. În 1998 aici se dorea a fi Sucursala Banca şi Centru de Instruire a Cadrelor, informaţie pe care am găsit-o pe un panou în interiorul clădirii. Proiectul de reabilitate a primit autorizaţie şi a fost eliberat de Primăria Municipiului Bucureşti (Primar Viorel Lis), beneficiar fiind Banca Agricolă S.A., iar proiectant şi antreprenor general Cibela Group. Se urmărea ca, în curs de 12 luni, şantierul să se închidă, iar sucursala să-şi ia în primire noul sediu. Nu s-a întâmplat nimic până astăzi.

UPDATE

Conform articolului din Capital.ro (25 martie 2016), ruinele hotelului Dunărea, construit în perioada interbelică (1935-1940) lângă Gara de Nord din Bucureşti, vor fi transformate anul acesta într-un proiect rezidenţial boutique cu 40 de apartamente premium. Se pare că investiţia în renovarea clădirii va fi de 2,5-3 mil. euro, iar beneficiarul construcției este Avi Zamir, un discret om de afaceri evreu stabilit în Hong Kong, care are afaceri şi în industria modei, potrivit surselor Capital. 

Proiectul va fi dezvoltat de firma lui Shimon Galon, unul dintre veteranii pieţei imobiliare din România, cel care a condus timp de 15 ani subsidiara locală a grupului Globe Trade Centre (GTC). Galon a intrat, alături de foşti colegi de la GTC, pe calea antreprenoriatului şi de doi ani conduce firma de consultanţă Real Sol care oferă servicii ce acoperă toate aspectele unei dezvoltări imobiliare, de la asigurarea creditării, la construcţie, marketing şi vânzarea apartamentelor. 

„Lucrăm la obţinerea autorizaţiilor de construire şi vrem să începem lucrările în iulie-august anul acesta. Vor fi 40 de locuinţe premium. O să fie un proiect rezidenţial boutique. Investiţia în dezvoltare va fi cuprinsă între 2,5 mil. euro şi 3 mil. euro, fără a include preţul terenului“, a declarat Shimon Galon.Surse 


dunarea1
8

77 comentarii:

 1. şi eu vroiam să ajung acolo, mi-ai luat-o înainte :P
  tare blogul, keep it up.

  RăspundețiȘtergere
 2. As putea sa spun si de ce este in aceasta stare

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce bine ca nu a apucat Banca Agricola sa faca monstruozitatea aia de renovare, strica tot farmecul uneia dintre cele mai reusite cladiri Art Deco. Am vazut un anunt ca e de vanzare pt 2.400.000 Euro. Nu se prea pricep oamenii astia la afaceri. Ar putea chema un lant hotelier sa o renoveze si in schimb sa nu le ceara chirie in primii ani, si asa ar castiga toata lumea... dar cine sa se gandeasca la aducerea la viata a unui monument cand tot ce viseaza sunt bani rapizi,

  RăspundețiȘtergere
 4. Doamne! Cladirea e la 2 statii de liceul meu si tot timpul mi-am dorit sa intru acolo. Cum ai intrat? E paza?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am intrat mai demult prin spate. M-am catarat doua etaje si nu era paza.

   Ștergere
 5. Has work started ? I hope it will be restored not ruined.

  RăspundețiȘtergere

Copyright © 2009-2017 by Reptilianul Collective. Un produs Blogger.