Header Ads

Simboluri Masonice

Bucureştiul este plin de însemne masonice mascate de monumente sau pur şi simplu trecute cu vederea de pe zidurile unor vechi clădiri sau pietre memoriale. Cumva puterea din spatele simbolurilor de orice fel, pe care ele o reprezintă, este mai presus decât cea a oamenilor şi a promisiunilor lor. Acestea întruchipează idei, pe care mă încumet să le descriu ca fiind nişte fiinţe nemuritoare şi reci. 
11
Lângă Biserica Bulgară Sfântul Ilie se află o clădire anexă pe zidul căreia se pot observa simboluri masonice.
intrare masonica
Intrarea in sediul BCR din Str. Toma Caragiu reprezentand cele doua coloane prezente in templul masonic: Jachin si Boaz
7
Cimitirul Bellu Ortodox (Jachin si Boaz)
antonescu em
Harta Cimitirului Bellu Ortodox
r3bellu mason2 r7 6 5 10 11 9 4 serpi

29 de comentarii:

 1. Chiar am o mica obsesie dupa documentare cu masoni sau iluminai , dar nu stiam ca sunt si la noi simboluri atat de vizibile pe cladiri publice. Mersi:D

  RăspundețiȘtergere
 2. S-ar putea, totusi, ca cei doi care strajuiesc intrarea in cavoul din cimitirul Bellu sa fie Petru si Pavel (Petru reprezentat cu cheia Raiului in mana, iar Pavel cu evanghelia)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sigur sunt Petru si Pavel - sculptor Jalea, arh. cavou G. Cristinel.

   Ștergere
  2. Confirm Petru si Pavel ai lui Jalea, pot fi vazuti si la muzeul Ion Jalea din Constanta http://cazare.info/pics/obiective/406.jpg

   Ștergere
  3. Intr-adevar! dar imi pastrez parerea ca cele doua personaje au putut fi folosite ca simboluri pentru cele doua coloane masonice.

   Ștergere
  4. Daca erau asa cum zici tu, unul din ele era fata (Jachin). asa ca parerea ta nu este una exacta. asta ai vrea tu sa crezi dar nu este. in orice caz, tare galeria.

   Ștergere
  5. O precizare necesara pentru lumea profana: in masonerie cele doua mari coloane asezate de o parte si de alta a intrarii se numesc BOAZ (coloana ucenicilor) si JAKIN (coloana calfelor), prima este in stanga intrarii deci la miazanoapte si a doua este in dreapta intrarii deci la miazazi. Numele acestea nu reprezinta nume de barbat sau femeie asa cum lasati de inteles in comentariul Dvs. ci sunt doua substantive comune care in limba aramaica inseamna FORTA respectiv STABILITATE.

   Ștergere
 3. Emil Strainu31 mai 2012, 07:19

  adevaratsimbolurile exista dar nu toate simbolurile sunt ale lor si sunt preluatesi vor sa preia toate bunurile si sa stapaneasca totul. ..si sa stii ca elitele guvernamentale sunt controlate si posedate de ..Reptilieni Interdimensionali, ...pe tine te cheama Reptilianul deci ESTI DE-AL LOR PIEI SATAN !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule Emil, preluarea acestor simboluri este doar o mostenire ce li se cuvine. Despre reptilienii interdimensionali eu nu am o parere atat de drastica. Va sfatuiesc sa nu fiti habotnic.

   Ștergere
  2. Esti un serpilian, parca noi nu stim cum te strecori in cladiri si te tarasti pe acoperisuri! :) Da-te prins!

   Ștergere
  3. fir-ar ea sa fie de treaba! :D

   Ștergere
 4. Scander Marius31 mai 2012, 07:25

  da da este cel mai solit argument caq tinotutulienii...

  RăspundețiȘtergere
 5. Scander Marius31 mai 2012, 07:27

  domnul Emil vorbiti corect si foarte foarte frumos sunte-ti dr in fenomnologie

  RăspundețiȘtergere
 6. Scander Marius31 mai 2012, 07:30

  http://www.youtube.com/watch?v=lFGtoYPhN64&feature=related

  RăspundețiȘtergere
 7. Scander Marius31 mai 2012, 07:32

  http://www.youtube.com/watch?v=tevxi1zYI0Y&feature=related-----interesant foarte

  RăspundețiȘtergere
 8. daca nu ma insel exista o stema a unui corp de armata romanesc cu compas, genisti sau cei care fac cartografieri, nu stiu exact dar banuiesc ca nu sunt masoni.
  uite ca am gasit https://www.semperfidelis.ro/e107_files/public/1275394484_537_FT18430_insigna_doctor150.jpg
  e vorba de inginerii din armata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai mult ca sigur, dar nu este exclusa influentarea masoneriei asupra anumitor grupuri.

   Ștergere
 9. haar.itanimulli@yahoo.com17 iunie 2012, 12:58

  Asta este foarte tare. Nu credeam sa gasesc si in romania oameni pasionati de francmasoni si ezoterism, gen. Ma bucur enorm de mult.

  RăspundețiȘtergere
 10. Buna haar.itanimulli, se gasesc in Romania f multe pers interesate de masonerie si tot ce cuprind ei, cauta doar si vei fi uimit cate secrete ascund si cum pers fara pregatire, dar cu ochii larg deschisi si atenti le pot vedea lucrarile.
  Iar despre ezoterism, la fel, Romania incepe sa isi largeasca acest orizont, imbratisand experientele oamenilor ce traiesc in lumea spiritualitatii.
  Spor la cautari iti doresc!

  RăspundețiȘtergere
 11. sa incercam sa intelegem mai profund demersurile acestor ,doar oameni, cred ca ne putem ,toti, considera lasi .sa incercam sa evoluam si atunci vom intelege toate aceste lucruri din alta perspectiva

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In fond, evoluarea e scopul. Iar o alta perspectiva o poti avea cand ai motivatia de a-ti muta scaunul pentru a vedea mai bine spectacolul.

   Ștergere
 12. masonii sunt niste satanisti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. V-as intreba pe ce va bazati cand spuneti asta insa imi dau seama ca ar fi aproape la fel de lipsit de sens pe cat e afirmatia dvs. O mare parte din relele acestei lumi se trag din ignoranta si lene si una din dovezile cele mai evidente ale lipsei de inteligenta este impartasirea de pareri si idei care nu va apartin si pe care le "varsati" asa cum le-ati primit, fara a le testa in vreun fel si fara sa va implicati coeficientul, presupun eu destul de redus, de inteligenta. Principiile masonice sunt incredibil de frumoase iar simbolurile sunt doar o poarta. Fiecare vede si intelege atat cat ii permite inteligenta si nivelul de dezvoltare.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. :) O sa ma limitez la a spune ca sunt niste afirmatii pripite. Reply-ul meu era pt Anonymous si nici decum pt tine. Ba chiar mi-a placut ce ai scris si am cautat pagina cu datele de contact. In fond ai spus doar "O afirmatie pripita.", lucru pe care si eu l-am gandit si la care am raspuns. Dar inca o data, pt Anonymous si nu pt tine. Restul afirmatiilor tale nu merita raspuns. Le las pe seama unei greseli de interpretare.
   Ziua buna!

   Ștergere
  4. Am inteles, scuzele de rigoare!

   Ștergere
 13. casa asta https://www.google.ro/maps/@44.4364219,26.0844035,3a,50.3y,342.36h,100.58t/data=!3m6!1e1!3m4!1shhmseDe36HiDtlPO0Eeo2A!2e0!7i13312!8i6656 cred ca avea ceva symboluri masonice inainte de rebranduiala.

  RăspundețiȘtergere

Copyright © 2009-2017 by Reptilianul Collective. Un produs Blogger.