miercuri, 20 aprilie 2011

Liftul subteran de pe Lipscani (video)
"Un ascensor de aproximativ doi metri se ridică aproape în fiecare dimineţă din piatra cubică de pe Strada Lipscani. Liftul care coboară la mai bine de trei metri sub pământ este folosit în prezent la aprovizionarea unui restaurant (Caru' cu Bere) aflat la o stradă distanţă.
Liftul este folosit însă pentru a aproviziona cu marfă restaurantul „Caru' cu Bere" de pe strada Stavropoleos, la zeci de metri distanţă de Strada Lipscani. Tunelul traversează prin subteran vreo patru clădiri şi dă în interiorul restaurantului, unind astfel, străzile Lipscani şi Stavropoleos. „Tunelul este de mult timp. De un an este calea de aprovizionare. Nu cărăm marfa prin restaurant, nu vrem să deranjăm clienţii", a spus un angajat care încărca liftul cu marfă.

Se pare că tunelul a fost construit în anul 1899 odată cu restaurantul „Caru' cu Bere", astăzi, monument istoric şi arhitectural. Chiar dacă are o vechime de 111 ani, modernizarea acestuia a venit de-abia anul trecut, după cum spun reprezentanţii restaurantului. „Este doar o cale de acces. Nu are nicio legătură cu siturile arheologice din Centrul Istoric", a declarat Costin Diurcă, managerul localului. "


http://reptilianul.blogspot.com/2010/04/lift-subteran-in-centrul-vechi.htmlmarți, 19 aprilie 2011

Ciudatenii pe zidurile bisericilor


Ioan Botezatorul pictat pe bolta pridvorului Bisericii Stavropoleos.
Semnul de mai sus facut cu mana dreapta il reprezinta pe zeul Pan.

"Înainte de crestinism el a avut numele de Satana, Lucifer etc., adică partea carnală a naturii umane asupra căreia guvernează, printr-un dumnezeu numit Dionisios sau Pan, pictat de către greci ca un satir sau ca un faun.
Pan a fost la început un băiat bun si simboliza fertilitatea si fecunditatea. Oricând o natiune capătă o nouă formă de guvernământ, eroii trecutului devin niste nemernici pentru cei din prezent. La fel e si în cazul religiei. Vechii crestini credeau că zeitătile păgâne erau demoni si că aceia îi foloseau în „magia neagră”. Evenimentele ceresti miraculoase erau denumite sub numele de „magie albă”: aceasta fiind singura distinctie dintre cele două." (fragment din Biblia Satanica)

Pan = zeul grec al plăcerii, mai apoi desemnat drept: puterea diavolului.
Baphomet desenat de Eliphas Levi si
coperta albumui Blood on the Snow (1974) al formatiei Coven


Ioan Botezatorul
(icoana din Muzeul Parohial de la Curtea Veche)

Sf. Apostol Andrei
(icoana din Muzeul Porohial de la Curtea Veche)

Moartea de la Biserica Cretzulescu

Sfantul Apostrof de la Biserica Cretulescu
(acest comentariu este un pamflet)

va urma..

Piata Revolutiei

Click aici pentru marimea initialaHotel Intercontinental, Uniunea Arhitectilor, Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii, Palatul Telefoanelor, Biserica Cretzulescu, Ţeapa lui Ghilduş, Blocul turn, Muzeul de Arta, Biblioteca Centrala Universitara 'Carol I'

duminică, 17 aprilie 2011

Blocul de la Pasajul Baneasa

Pe 17 aprilie am mai dat o raida pe la blocul neterminat de la Pasajul Baneasa, intrucat prima oara cand am venit era aproape noapte. De data asta am prins lumina calda a apusului. De facut cateva observatii: sunt cativa caini care pot latra dar doar atat daca iti vezi de treaba, pot fi oameni fara casa, sa le zic asa, insa nu iti fac nimic. Indicat ar fi ca echipa sa fie formata din mai multe persoane. Explorare placuta!Subsolul

Casa liftului


Lumina apusuluiPasajul Baneasa pe timp de zi si de noapte


Casa Scanteii
Pe Blocul-TurnVezi imaginea in marimea initiala - CLICK

Vezi imaginea in marimea initiala - CLICK

Vederi panoramice de pe terasa blocului turn din apropierea Salii Palatului

Piata Revolutiei

Muzeul National de Arta

Ateneul Roman

Casa Poporului

Gradina Cismigiu

Constructiile de la Hotelul Cismigiu
In dreapta Palatul Universul

Str. Ion Campineanu, Sala Palatului

Sala Palatului

Str. Ion Campineanu si Biserica Cretzulescu