Header Ads

Casa Grigore FlorescuVizavi de biserica Sf. Apostoli se află ruinele Casei Grigore Florescu. Casa cu etaj, cu uși și ferestre boltite, reprezintă tot ce a mai rămas din casele lui Grigore, fiul cel mare al vel logofătului Iordache Florescu, aflate pe hârtiile din 1850.

Născut în 1813, în casa părintească așezată de cealaltă parte a bisericii, Grigore Florescu a slujit ca magistrat la Curtea de Apel, ca pitar, apoi ca președinte al Tribunalului Dâmbovița. Grigore Florescu se alătură împreună cu frații săi, Iancu, Costache și Dumitrache, societății secrete “Frăția”, care ținea întâlniri conspirative în casa bătrânească a Floreștilor. S-a stins din viață în 1890, și este îngropat, ca și ceilalți Florești, la Mânăstirea Țigănești – ctitorie a familiei.

Așteptând să fie în vreun fel pusă în valoare sau măcar făcută cunoscută trecătorilor, Casa Gr. Florescu este înregistrată în lista monumentelor istorice din București, la adresa Str. Vânători nr. 4. (Surse și informații)


5 comentarii:

  1. Vezi sa nu. O sa lase bietele ruine sa se degradeze si mai mult. Multa lume are impresiaca e un imobil de pe la 1900 lasat in paragina.

    RăspundețiȘtergere
  2. salut salut! foarte interesant blogul, felicitari! Ma uit aproape zilnic la ce se petrece in zona, a ajuns un refugiu pt. boschetari. Pacat. Am tot incercat sa gasesc ceva poze vechi la ce a fost si cum a fost acest imobil. Daca aveti ceve informatii apreciez efortul D-voastra (sau cine sunt proprietarii?). Contact: antal_jakab@yahoo.com, 0722283500

    RăspundețiȘtergere
  3. Lucrat în acest imobil din 1968 până la demolare.Am auzit în acea perioada că cooperativa plătea la timpul acela chirie către o doamna Daca doriți va pot povesti episoade despre clădire din acea perioada.

    RăspundețiȘtergere

Copyright © 2009-2017 by Reptilianul Collective. Un produs Blogger.