Header Ads

Forturile Bucurestiului
Fortul No. 1
CHITILAISTORICUL LUCRARILOR DE FORTIFICATIE


Tipuri de forturi:

TIP 1: Chitila si Otopeni;
TIP 2: Mogosoaia si Jilava;
TIP 3: Pantelimon, Cernica, Catelu, Leurdeni, Popesti, Berceni, Magurele, Bragadiru, Domnesti, Chiajna;
TIP 3 MIXT: Tunari (avand lucrarile inaintate, n-a putut fi redus la tip 3);
TIP ACUATIC: Stefanesti;
TIP UNIC: Afumati.

Ultimele doua deriva din forturi de tip 2.

16 comentarii:

 1. cate dintre ele au fost si construite? ;o

  RăspundețiȘtergere
 2. Bucurestiul are 18 forturi si tot atatea baterii. Capitala e inconjurata de ele.

  RăspundețiȘtergere
 3. Excelent! Astept mai multe poze de la fortul Chitila! Se intra prin REMAT? Mai exista vreun semn de utilizare economica ? (pe vremuri erau depozite Zarea acolo) Oarece poze de la Jilava la mine pe blog, la schimb.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. https://www.facebook.com/pages/Fortul-Nr1-Chitila/789018121123068

   Cam tot ce tine de fortul 1 Chitila si inca mai sunt destule de aflat.

   Ștergere
  2. În 1975 am făcut o lună de armată la unitatea CFR de lângă fortul Chitila. Convoiul de manevră care servea depozitul de vinuri trecea prin curtea unităţii. Noi încuiam macazul liniei de la depozit când convoiul era acolo şi nu-l lăsam să iasă decât în schimbul unei lăzi cu şampanie.

   Ștergere
 4. Am traversat centura si am laut-o pe un drum pietruit si am ajuns fix la intrarea in fort. Fara prea mult efort. Nu mai era nimic inauntru. Numai zidurile, tuneluri si salile. Nici urma de vinarie sau ceva de genu. Am sa caut si despre Jilava, chiar as vrea sa vizitez cate ceva de pe-acolo. Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut.Mai exista o intrare in fortul Chitila,care este mult mai mare decat pare.Acolo am gasit sticle goale, dopuri dar si invelisuri de aluminiu de la foarte multe lumanari,si niste saci cu boabe ce par a fi de mustar.Undeva in spatele fortului locuiesc niste oameni,care se pare ca folosesc si cateva incaperi ale fortului.

   Ștergere
 5. Fortul Chitila este cel mai accesibil, nu tre' sa tai nicio proprietate privata, nimic. Este drum pana la intrare. Pentru Jilava, cine vrea sa mearga, sa ma contacteze pe mine sau direct pe purtatorul de cuvant Cristian Micu de la penitenciar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. cum se ajunge la fortul chitila? imi poate spune cineva? va multumesc

   Ștergere
  2. Din cartierul chitila se trece de baumax si se ajunge sub podul soselei de centura unde vom vira stanga si vom urca pana vom intra pe centura in directia militari. Dupa 400-500 m pe partea dreapta avem gardul unui remat, si imediat o strada la dreapta pe care vom intra iar dupa alti aproximativ 200m se lasa in dreapta un drum de pamant imediat ce se termina gardul rematului, drum care merge pana la o rascruce, in fata este o firma iar in stanga se vede fortul.

   Ștergere
 6. forturile sunt legate intre ele prin tuneluri?

  RăspundețiȘtergere
 7. merge cineva ? am chef sa ma plimb

  RăspundețiȘtergere
 8. In parcul Carol am gasit un tunel (undeva langa Arenele Romane), a cazut un copac si cu el s-a desprins si o bucata de caraminda. Am intrat partial acolo (nu am incaput), era un tunel foarte lung si niste scari care coborau. Ce e acolo?

  RăspundețiȘtergere

Copyright © 2009-2017 by Reptilianul Collective. Un produs Blogger.