Header Ads

Brasov

In drum spre Brasov


Piata Sfatului

Biserica Neagra


Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Braşov. Edificiul a fost construit în jurul anului 1380 (probabil începând cu 1377) în stil gotic. Biserica, iniţial catolică, a fost cunoscută mai întâi sub numele de Biserica Sfânta Maria (Marienkirche). Clădirea a fost parţial distrusă după marele incendiu din 1689, când a primit numele actual. Biserica Neagră este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România datând din secolele XIV-XV.
Construcţia bisericii a început serios în anul 1384 şi a fost finalizată în anul 1477. O inscripţie descoperită în zidul bisericii îl atestă ca prim ctitor pe Thomas despre care aflăm că a murit în anul 1410.
Grav avariată după incendiu, Biserica Neagră a fost refăcută cu ajutorul unor meşteri veniţi din oraşul hanseatic Danzig, pentru că meşterii locali nu mai ştiau să închidă bolţi de dimensiuni atât de mari. Noile bolţi, însă, sunt în stil baroc, nu gotic.
FESTIVALUL MEDIEVAL - TURNIRUL CAVALERILOR
Vedere panoramica a centrului Brasovului de pe Dealul Cetatii
(click aici pentru marimea initiala)
MASIVUL PIATRA CRAIULUI VAZUT DIN ZARNESTI

(click aici pentru marime initiala)

MASIVUL PIATRA CRAIULUI
(click aici pentru marime initiala)

PIATRA CRAIULUI
(click aici pentru marime initiala)

Niciun comentariu

Copyright © 2009-2017 by Reptilianul Collective. Un produs Blogger.