Header Ads

Liftul subteran de pe Lipscani (video)
"Un ascensor de aproximativ doi metri se ridică aproape în fiecare dimineţă din piatra cubică de pe Strada Lipscani. Liftul care coboară la mai bine de trei metri sub pământ este folosit în prezent la aprovizionarea unui restaurant (Caru' cu Bere) aflat la o stradă distanţă.
Liftul este folosit însă pentru a aproviziona cu marfă restaurantul „Caru' cu Bere" de pe strada Stavropoleos, la zeci de metri distanţă de Strada Lipscani. Tunelul traversează prin subteran vreo patru clădiri şi dă în interiorul restaurantului, unind astfel, străzile Lipscani şi Stavropoleos. „Tunelul este de mult timp. De un an este calea de aprovizionare. Nu cărăm marfa prin restaurant, nu vrem să deranjăm clienţii", a spus un angajat care încărca liftul cu marfă.

Se pare că tunelul a fost construit în anul 1899 odată cu restaurantul „Caru' cu Bere", astăzi, monument istoric şi arhitectural. Chiar dacă are o vechime de 111 ani, modernizarea acestuia a venit de-abia anul trecut, după cum spun reprezentanţii restaurantului. „Este doar o cale de acces. Nu are nicio legătură cu siturile arheologice din Centrul Istoric", a declarat Costin Diurcă, managerul localului. "


http://reptilianul.blogspot.com/2010/04/lift-subteran-in-centrul-vechi.html2 comentarii:

  1. Mai mult decat interesant ... voi incerca sa-i fac o poza cand este folosit

    RăspundețiȘtergere
  2. De obicei dimineata e folosit, dar se intampla sa fie si in timpul zilei sub ochii trecatorilor.

    RăspundețiȘtergere

Copyright © 2009-2017 by Reptilianul Collective. Un produs Blogger.