Header Ads

Lift subteran in Centrul Vechi

O parte din tunelurile centrului vechi sunt si azi folosite. Am citit in Adevarul de seara de pe 1 aprilie 2010 ca...
Un ascensor de aproximativ doi metri se ridică aproape în fiecare dimineţă din piatra cubică de pe Strada Lipscani. Liftul care coboară la mai bine de trei metri sub pământ este folosit în prezent la aprovizionarea unui restaurant (Caru' cu Bere) aflat la o stradă distanţă.


Liftul este folosit însă pentru a aproviziona cu marfă restaurantul „Caru' cu Bere" de pe strada Stavropoleos, la zeci de metri distanţă de Strada Lipscani. Tunelul traversează prin subteran vreo patru clădiri şi dă în interiorul restaurantului, unind astfel, străzile Lipscani şi Stavropoleos. „Tunelul este de mult timp. De un an este calea de aprovizionare. Nu cărăm marfa prin restaurant, nu vrem să deranjăm clienţii", a spus un angajat care încărca liftul cu marfă.

Se pare că tunelul a fost construit în anul 1899 odată cu restaurantul „Caru' cu Bere", astăzi, monument istoric şi arhitectural. Chiar dacă are o vechime de 111 ani, modernizarea acestuia a venit de-abia anul trecut, după cum spun reprezentanţii restaurantului. „Este doar o cale de acces. Nu are nicio legătură cu siturile arheologice din Centrul Istoric", a declarat Costin Diurcă, managerul localului. (sursa)


UPDATE: 27 martie 2011, ora 4 dimineata
Poze cu telefonul din lipsa aparatului foto.Sediul BCRNiciun comentariu

Copyright © 2009-2017 by Reptilianul Collective. Un produs Blogger.